Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adanalılar İzmir’de Tanıtım Festivaline Hazırlanıyor!

Adanalılar İzmir’de Tanıtım Festivaline Hazırlanıyor!

izmir Adanalilar Güçbirligi Dernegi, Izmir'de Adana'nin tanitimi için geleneksel ‘2. Adana Tanitim Festivali’ne hazirlaniyor. Tanitim 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasinda Izmir Inciralti Demokrasi Meydani'nda yapilacak. Tanitim için Izmir ve Adana Valilikleri basta olmak üzere Büyüksehirler ve ilçe belediyeleri destek verecek.


Izmir Adanalilar Güçbirligi Dernegi Baskani Arif Kayaksu, Adana Valisi Mahmut Demirtas ve Büyüksehirler Belediye Baskani Zeydan Karakar’i yönetim kurulu üyesi Nihan Ceylan ile birlikte ziyaret ederek festival hakkinda bilgi verdi.
Ünlü sanatçilarinda konser verecegi festivalde kent kültürünün tanitimi için çesitli organizasyonlar düzenlenecegini anlatan Baskan Arif Kayaksu, 'Festivalimizin amaci Adana yasama tarzini, ticaretini, tarihi güzelliklerini ve mutfagini öne çikarmaktir' dedi. 
Adana Tanitim Festivalini Izmir’e ve halkina yaymak oldugunu ifade eden Kayaksu, sunlari kaydetti:

ADANA VE IZMIR KAZANACAK

“Bu yil 2. sini düzenleyecegimiz festivalde özellikle Adana ve Izmir Büyüksehir Belediyeleri basta olmak üzere hem Adana'nin, hem de Izmir'in tüm ilçe belediyelerinin ücretsiz olarak stant kurmasi ve ilçelerinin en iyi sekilde tanitimini yapmasi saglanacaktir. Ayrica Adanali esnaflara, ürünlerinin tanitimini ve pazarlamasini yapma firsati verilecektir. Bu festival sonunda Adana ve Izmir kazanacaktir. Iyi bir festival düzenlemek için aylar öncesinden hazirliklarimiz basladi” 
Festivalin amaci insanlari Adana kültürü ile tanistirmak oldugunu vurgulayan Izmir Adanalilar Güçbirligi Dernegi Baskani Arif Kayaksu, konusmasina söyle devam etti. 
“Dernegimiz festival ile birlikte yeni bir açilim sunuyor. Insanlari kaynastirici bir yapiya getirerek birliktelik saglamalidir. Adana'mizi Izmir de tanitirken Izmir de yasayan Adanali hemsehrilerimizin çocuklarina festival boyunca yapilan etkinliklerde Adana'mizin örf ve adetlerini yeniden asilamak,Adanalilik ruhunu pekistirmek ve Adana'dan kopmasini engellemek amacini yerine getirmektir.

VALILIKLER VE BELEDIYELER DESTEK VERIYOR

Adana'mizin tarihi dokusunu, tarimini, mutfagini, ekonomik anlamda isbirligi için Adana ve Izmir Ticaret Odalari nezdinde ortak bir lansman ile ekonomik anlamda isbirligi yapmasini saglamaktir. Bu anlamda hem Adana, hem Izmir ekonomik olarak kazanmis olur.
Festivale en büyük destek Adana Valimiz Sayin Mahmut Demirtas basta olmak üzere Adana Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Zeydan Karalar ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Tunç Soyer ile birlikte Adana ve Izmir deki tüm ilçe Belediye Baskanlarimiza festivalimize verecekleri destek ve katkilarindan dolayi simdiden tesekkür ederiz.”



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı